Τζίνα Χονδρού - Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια -Psychologyhealth.gr

Τζίνα Χονδρού, M.Sc.
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Online Συνεδρίες

Η online ψυχοθεραπεία ή διαδικτυακή συμβουλευτική, επιλέγεται σε περιπτώσεις που υπάρχει σημαντικό πρόβλημα μετακίνησης ή / και απόστασης.

 

Έτσι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ψυχολογικές υπηρεσίες ακόμα και άνθρωποι με προβλήματα υγείας, διαμονή σε δυσπρόσιτες περιοχές ή άλλη χώρα, μεγάλη πίεση χρόνου, οικονομικές δυσκολίες, ασταθή ωράρια κ.λπ.

 

 

 

 

Δεν ενδείκνυται όμως ως μέθοδος παρέμβασης σε κρίση, όταν υπάρχει κάποια σοβαρή ψυχολογική διαταραχή σε φάση έξαρσης, ή εάν υπάρχουν αυτοκτονικές τάσεις. 

 

  • Μπορεί να συμπεριλαμβάνει συνεδρίες με βιντεοκλήση (skype), τηλεφωνικές συνεδρίες, ή υποστήριξη μέσω e-mail  και γραπτών μηνυμάτων, ανάλογα με τις ανάγκες και δυνατότητες σε κάθε περίπτωση.
  • Αν είναι εφικτό, είναι καλύτερα η αρχική ψυχολογική αξιολόγηση (πρώτη συνεδρία τουλάχιστον) να γίνεται από κοντά.  Επικοινωνήστε μαζί μου ώστε να δούμε εάν υπάρχει αυτή η δυνατότητα: είτε να ταξιδέψετε για να έρθετε στο γραφείο μου, είτε να ορίσουμε μια συνεδρία στο δικό σας χώρο.
  • Οι online συνεδρίες δεν υποκαθιστούν την προσωπική επαφή ή μια ολοκληρωμένη ψυχοθεραπεία.  Μπορεί όμως να προσφέρουν ανεκτίμητη βοήθεια, υποστήριξη, καθοδήγηση, είτε περιστασιακά (μεμονωμένη ή λίγες συνεδρίες για συγκεκριμένο θέμα), είτε σε σταθερή βάση.
  • Στην online συνεδρία τηρούνται οι ίδιοι ακριβώς κανόνες δεοντολογίας όπως και στις συνεδρίες που διεξάγονται στο γραφείο, η διάρκεια είναι επίσης ίδια, το κόστος όμως μπορεί να είναι χαμηλότερο. 

 

Μπορείτε να μου τηλεφωνήσετε ή να στείλετε μήνυμα με τις ερωτήσεις σας, ή αίτημα για συνεδρία εδώ