Τζίνα Χονδρού - Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια -Psychologyhealth.gr

Τζίνα Χονδρού, M.Sc.
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Online Συνεδρίες

Η online ψυχοθεραπεία ή διαδικτυακή συμβουλευτική, επιλέγεται σε περιπτώσεις που υπάρχει σημαντικό πρόβλημα μετακίνησης ή / και απόστασης.

 

Έτσι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ψυχολογικές υπηρεσίες ακόμα και άνθρωποι με προβλήματα υγείας, διαμονή σε δυσπρόσιτες περιοχές ή άλλη χώρα, μεγάλη πίεση χρόνου, οικονομικές δυσκολίες, ασταθή ωράρια κ.λπ.

 

 

 

 

Δεν ενδείκνυται όμως ως μέθοδος παρέμβασης σε κρίση, όταν υπάρχει κάποια σοβαρή ψυχολογική διαταραχή σε φάση έξαρσης, ή εάν υπάρχουν αυτοκτονικές τάσεις. 

 

  • Μπορεί να συμπεριλαμβάνει συνεδρίες με βιντεοκλήση (skype), τηλεφωνικές συνεδρίες, ή υποστήριξη μέσω e-mail  και γραπτών μηνυμάτων, ανάλογα με τις ανάγκες και δυνατότητες σε κάθε περίπτωση.
  • Αν είναι εφικτό, είναι καλύτερα η αρχική ψυχολογική αξιολόγηση (πρώτη συνεδρία τουλάχιστον) να γίνεται από κοντά.  Επικοινωνήστε μαζί μου ώστε να δούμε εάν υπάρχει αυτή η δυνατότητα: είτε να ταξιδέψετε για να έρθετε στο γραφείο μου, είτε να ορίσουμε μια συνεδρία στο δικό σας χώρο.
  • Οι online συνεδρίες δεν υποκαθιστούν την προσωπική επαφή ή μια ολοκληρωμένη ψυχοθεραπεία.  Μπορεί όμως να προσφέρουν ανεκτίμητη βοήθεια, υποστήριξη, καθοδήγηση, είτε περιστασιακά (μεμονωμένη ή λίγες συνεδρίες για συγκεκριμένο θέμα), είτε σε σταθερή βάση.
  • Στην online συνεδρία τηρούνται οι ίδιοι ακριβώς κανόνες δεοντολογίας όπως και στις συνεδρίες που διεξάγονται στο γραφείο, η διάρκεια είναι επίσης ίδια, το κόστος όμως μπορεί να είναι χαμηλότερο. 

 

Μπορείτε να μου τηλεφωνήσετε ή να στείλετε μήνυμα με τις ερωτήσεις σας, ή αίτημα για συνεδρία εδώ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ