Τζίνα Χονδρού - Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια -Psychologyhealth.gr

Τζίνα Χονδρού, M.Sc.
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Θεραπεία Ζεύγους

Η θεραπεία ζεύγους επικεντρώνεται στη σχέση ενός ζευγαριού, όχι στα προσωπικά θέματα ή ψυχολογικές δυσκολίες ενός ατόμου.  Οι όροι ‘συμβουλευτική σχέσεων’ ή ‘συμβουλευτική γάμου’ αναφέρονται στην ίδια ακριβώς διαδικασία. 

 

 

     

 

 

Ο στόχος είναι να διευκολύνει την επικοινωνία και την επίλυση συγκρούσεων στο ζευγάρι, να ενθαρρύνει την αξιοποίηση των δυνατών σημείων της σχέσης, την έκφραση των συναισθημάτων και την αλλαγή δυσλειτουργικών συμπεριφορών. 

 

Το ζευγάρι μαθαίνει να σκέφτεται πιο αντικειμενικά κι εποικοδομητικά για τη σχέση, και να αξιολογεί καλύτερα τόσο τις περιστάσεις, όσο και τις αλληλεπιδράσεις με άλλα άτομα ή πλαίσια. 

 

Τα αποτελέσματα της θεραπείας ζεύγους είναι πολύ καλύτερα εάν είναι αποδεκτή και από τους δύο συντρόφους, εάν είναι έγκαιρη και θέτει ρεαλιστικούς στόχους, εάν υπάρχει ειλικρίνεια και πλήρης συμμετοχή στη θεραπευτική διαδικασία.

 

 

Το μοντέλο που ακολουθώ στη θεραπεία ζεύγους / συμβουλευτική για οποιαδήποτε ζητήματα σχέσεων, είναι συνθετικό και συνδυάζει 3 προσεγγίσεις:

 

- Γνωσιακή-συμπεριφοριστική (ανάλυση των ‘λανθασμένων’ μοτίβων σκέψης και των δυσλειτουργικών συμπεριφορών κι ενθάρρυνση μιας νέας οπτικής, καλύτερης επικοινωνίας και επίλυσης πρακτικών θεμάτων)

 

- Ψυχοδυναμική (ανάλυση των βαθύτερων ενδοψυχικών συγκρούσεων και ασυνείδητων διεργασιών που επηρεάζουν τη σχέση του ζευγαριού)

 

- Συστημική (ανάλυση της σχέσης σαν μέρος ενός ευρύτερου συστήματος οικογενειακών και κοινωνικών σχέσεων)

 

 

Για περαιτέρω πληροφορίες και ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μου εδώ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ