Τζίνα Χονδρού - Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια -Psychologyhealth.gr

Τζίνα Χονδρού, M.Sc.
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

5 τρόποι να γιατρέψετε μια ραγισμένη καρδιά

Ένας χωρισμός είναι αναμφισβήτητα επώδυνος και νιώθουμε να μας «ραγίζει» την καρδιά! 

 

Η κοινωνική ψυχολόγος Theresa DiDonato μας παρουσιάζει με βάση τα ερευνητικά δεδομένα, 5 τρόπους να την γιατρέψουμε:

 

 

1. Ξαναχτίστε τον εαυτό σας.  Μέσα σε μια σχέση συχνά συρρικνώνεται ο εαυτός μας, καθώς είμαστε «μαζί».  Μετά το χωρισμό νιώθουμε μισοί, μπερδεμένοι, αβέβαιοι.  Η λύση; Να ανακαλύψουμε ξανά τον εαυτό μας με νέες εμπειρίες, δραστηριότητες, νέους ανθρώπους και προκλήσεις.


2. Σπάστε τους δεσμούς. Μην κρατάτε καμία απολύτως επαφή με τον πρώην σύντροφο!  Όσο επικοινωνείτε, τόσο επιβραδύνετε τη συναισθηματική επούλωση.


3. Ασκηθείτε.  Η γυμναστική δεν μπορεί ν’ αλλάξει τα στρεσογόνα γεγονότα, αλλά θα μετριάσει τις επιπτώσεις τους, θα βοηθήσει δηλαδή στα συναισθήματα θλίψης, συγκέντρωσης, ύπνου κ.λπ.


4. Προσποιηθείτε!  Ναι, δραστηριοποιηθείτε ακόμα και χωρίς διάθεση, χαμογελάστε ακόμα κι αν δεν το νιώθετε, γιατί θα βοηθήσετε το νευρικό σας σύστημα στέλνοντας του μια θετική ανατροφοδότηση.


5. Κάντε μια νέα σχέση.  Τα ερευνητικά δεδομένα δεν υποστηρίζουν τον δημοφιλή μύθο, ότι δεν ‘πρέπει’ να κάνετε αμέσως μια νέα σχέση.  Αντιθέτως αυτό μπορεί να βοηθήσει να προχωρήσουμε γρηγορότερα μπροστά, να νιώθουμε επιθυμητοί, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, και να μην μένουμε προσκολλημένοι στον πρώην σύντροφο.

 

© ΤΖΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΥ, Μ.Sc.

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ