Τζίνα Χονδρού - Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια -Psychologyhealth.gr

Τζίνα Χονδρού, M.Sc.
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Η πιο Τοξική Λέξη σε μια Σχέση

Όχι δεν είναι βρισιά, ούτε κάποια προσβολή.  Είναι η λέξη «πρέπει»!

 

Σύμφωνα με τον συμβουλευτικό ψυχολόγο Jeffrey Bernstein, η εξάλειψη της λέξης «πρέπει» βελτιώνει πολύ την επικοινωνία και τη σχέση του ζευγαριού.

 

Γιατί η λέξη αυτή δημιουργεί μια αίσθηση αρνητισμού, επίκρισης, ελέγχου και μακροπρόθεσμα γίνεται τοξική για κάθε σχέση.

 

 

Μάλιστα καλό θα ήταν να προσπαθήσουμε, όχι μόνο να βγάλουμε το «πρέπει» από το λεξιλόγιο μας, αλλά και από τις σκέψεις μας.  Γιατί ακόμα κι αν η λεκτική επικοινωνία δεν περιέχει «πρέπει», αν οι σκέψεις μας είναι γεμάτες από αυτό, δηλητηριάζουμε τον εαυτό μας και χάνουμε το σεβασμό για το σύντροφο  μας.  Έτσι κάποια στιγμή ή θα εκραγούμε, ή οι πραγματικές σκέψεις θα φανούν στη μη λεκτική επικοινωνία και τη συμπεριφορά μας.

 

Αντικαταστήστε λοιπόν αυτή τη λέξη με φράσεις όπως «θα ήθελα», «θα μου άρεσε» και πάρτε χρόνο να χαλαρώσετε και να επεξεργαστείτε τις σκέψεις σας, γιατί πολλές φορές δεν έχουμε καν επίγνωση πόσες τοξικές σκέψεις περνούν συνεχώς από το μυαλό μας.

 

Έτσι και εσείς και η σχέση σας θα είστε πολύ καλύτερα!

 

 

© ΤΖΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΥ, Μ.Sc.

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

 

Διαβάστε επίσης: Τρία Χαρακτηριστικά μιας Τοξικής Σχέσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ